Hvis man er interessert i fly og de ruter som flyene flyr etter, så er det mulig å bruke riktig mye av sin fritid på en flighttracker, som finnes på internettet. Man tenker ikke over det, men himmelen er et nettverk av flyruter som for guds skyld ikke må kollidere på noen måten, noe som gjør det til en interessant vitenskap å koordinere flyenes ruter. Der er mange ulike aspekter som skal henge sammen, hvis man tenker over det, når der ikke kun er rutene men også landing og avganger i de ulike lufthavner. Man skal også være klar over, at forsinkelser kan gjøre at man skal være fleksibel, så man kan få alle fly ned og av sted igjen på tross av store forsinkelser.

Flighttracker viser veien

På fly-radar.no kan du se alle fly og lufthavne + mye mer

På fly-radar.no kan du se alle fly og lufthavne + mye mer

Flighttracker er din mulighet til at sette deg inn i en verden, som man kanskje ikke gir oppmerksomhet, da man egentlig bare forventer at det fungerer. Men der er mange tusen fly på vingene hele tiden verden over, noe som betyr at det konstant skal være personale til å dirigere disse flyene sikker frem. Flighttracker gir deg et imponerende overblikk over de ulike fly i hele verden, noe som viser hvor omfattende flytrafikken i virkeligheten er. Man kan lett bli helt fanget av det store kartet og de alle flyene, men man skal huske på at man saktens kan fokusere på det enkelte fly. Det er mye artig hvis man kjenner noen som er ute og flyr og man da finne avgangene deres, men man kan også bare undersøke forskjellige flyruter.

Bruk flighttracker mot kjedsomhet

Så hvis du noen gange sitter og kjeder deg og du interesserer du deg for fly og deres ruter, så er det perfekte tidsfordriv rett foran nesen på deg. Flightracker gir et spennende innblikk i en verden av koordinert trafikk mellom alle verdensdelene. Det er mye mer avansert, enn det som er tilfellet med trafikken på landjorden, da man her har veier til som styrer det hele. Luftrommet er enormt, men det er stadig bruk for å benytte de riktige ruter, så man ikke bruker for mye brennstoff. Utover det flyr man jo i bestemte høyder, for at få det optimale ut av turen, nos som også begrenser luftrommet. Radarteknologien og autopilot har gjort det lettere for flyene å nå frem til deres destinasjon uten de store problemene, men det er stadigvekk interessant å følge.